Petri Sarvamaa Järjen asialla.

Mitä on tullut tehtyä

Minusta tuli Euroopan parlamentin jäsen maaliskuun 15. päivänä klo 9:06 paikallista aikaa Strasbourgissa, Ranskassa. Kaksi kuukautta myöhemmin on aika kertoa, miksi olen pitänyt blogihiljaisuutta.

Olen käyttänyt kaiken aikani siihen, että minulla olisi vastaisuudessa jotain todellista kerrottavaa. Tässä oma suunnitelmani ja huoneentauluni siitä, miten tuohon tavoitteeseen Euroopan parlamentissa päästäisiin:

 

1. Verkostoidu, verkostoidu, verkostoidu.

Ole joka paikassa äänessä, mutta ei liikaa. Pyri puhumaan käsillä olevasta asiasta, ei sen vierestä. Aseta verkostoitumisen järjestys ja painopisteet: Ensin oma ryhmä EPP (parlamentin suurin 271 edustajalla) ja yhtäaikaisesti omien valiokuntien avainhenkilöt. Hoida ensimmäisenä suhteet kuntoon Maatalousvaliokunnan avainmeppeihin. EU:n yhteisen maatalouspolitiikan uudistus vuosille 2014-2020 on minun vaikutuspiirissäni ensimmäisten meppikuukausieni aikana olevista asioista Suomen kannalta tärkein.

Liikennevaliokunnassa on tänä vuonna käsittelyssä niinikään Suomen ja koko EU-alueen kannalta erittäin tärkeä eurooppalaisen liikenneverkon kehittäminen tulevina vuosina. Ota ensimmäinen mahdollinen ryhmän raportööritehtävä, joka on tarjolla.

Luo hyvät henkilökohtaiset keskusteluvälit mahdollisimman monen mepin kanssa.

 

2. Keskustele aktiivisesti

Tavoite oli ensimmäisestä päivästä alkaen keskustella aktiivisesti niin ryhmän kuin valiokuntien kokouksissa sekä täysistunnoissa.

 

3. Kurota yli rajojen

Tarkoitus on pyrkiä laajaan horisontaaliseen, yli ryhmä- ja valiokuntarajojen ulottuvaan vuorovaikuttamiseen. Tässä erityisesti ulko- ja turvallisuuspolitiikkaan ja Itämeristrategiaan liittyvät kysymykset ovat etusijalla.

 

Reilun kahden kuukauden välimatkapyykillä olen varovaisen toiveikas. Olen aktiivisesti mukana EPP-ryhmän keskeisten vaikuttajien kanssa luomassa parlamentin linjaa CAP-uudistukseen.

Liikennevaliokunnassa olen saanut ensimmäisen raportöörin tehtävän omassa ryhmässäni.

Olen mukana laatimassa parlamentin vastausta komissiolle koskien Itämeri-strategiaa, joka täytyy kiireellisesti palauttaa sille lupaavalle raiteelle, jolle sen yhtenä keskeisenä vaikuttajana Alexander Stubb meppikaudellaan asetti. Tekemistä riittää erityisesti kaikkia alueen valtioita ja koko EU-alueen taloutta elvyttävien moninkeskisten taloudellisten hankkeiden muodossa. Samalla aion tehdä konkreettisia toimia myös ympäristön hyväksi. Näistä ensimmäinen on öljyntorjuntahanke EnSaCon ulottaminen koko Itämeren alueelle.

Kiitos Martti Ahtisaaren CMI-järjestön, pääsin näköalapaikalle moderoimaan suurta konfliktinratkaisuseminaaria huhtikuun lopulla. Toivottavasti tämä alue tuottaa jatkossa tuloksia myös Euroopan parlamentin kautta ulkosuhteiden puolella, joista koko kansainvälinen yhteisö hyötyy.

Että kiirettä on pitänyt. Jopa siinä määrin, että EU-nettisivustoni ei ole vieläkään pystyssä. Mutta kohta on - ja sitten tätä touhua voi seurata paremmin. Eikä ainoastaan seurata, vaan tietenkin myös osallistua siihen. Sitä vartenhan kansalla edustajansa on.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (5 kommenttia)

Käyttäjän heikkihyotyniemi kuva
Heikki Hyötyniemi

"Ole joka paikassa äänessä"

Tämä on kai sitä Uutta Suomalaista Osaamista.

Martti Kassler

Verkostoituminen, keskusteleminen ja kurottelu on varmaankin subjektiivisesti mukavaa ja mielenkiintoista toimintaa. Sangen vähän se auttaa minua tai kollektiivisesti hieman yli viittämiljoonaa kolleegaani.

Kaikenlaisia konkreettisia ongelmiakin olisi ratkaistavana, joten en oikein osaa hurrata saavutuksistasi.

"aion tehdä, olen mukana, olen varovaisen toiveikas, tekemistä riittää, osallistua siihen" - "Sitä vartenhan kansalla edustajansa on"... niin... jipii.

Olli Pusa

Puuttui vielä se tärkein suomalaisten verkostoitumiskeino: maksa kaikkien muiden laskut.

Käyttäjän anttiliikkanen kuva
Antti Liikkanen

Kolme varovaista lisäystä, Petri.

1) Ryhmien ja valiokuntien sihteeristöt ovat äärimmäisen tärkeä kohde suhteiden luomiselle

2) Alueiden komitean Markku Markkula (EPP) on toivon mukaan kontaktiesi eräs kohde: yhdessä saatte aikaa enemmän kuin erikseen (erikseenkin saatte aika lailla aikaan)

3) Komissiossa olisi hyvä olla - ainakin tärkeimmissä pääosastoissa - hyvä korva ja ääni

Toimituksen poiminnat