Petri Sarvamaa Järjen asialla.

Tarttis tehrä jotain

Maahanmuutosta se sitten tuli. Teema Euroopan parlamentin vaaleihin. Turha olla hämmästynyt tästä ja vängätä, ettei tällä keskustelulla ole juurikaan tekemistä niiden asioiden kanssa, jotka uusia euroedustajiamme työllistävät. Tämä on se asia, joka valtaosaa suomalaisista puhuttaa ja sillä selvä.

Itse olen sitä mieltä, että maahanmuuttopolitiikkamme ei oikein vastaa arjen tarpeita. Lisäksi uskon, että EU:n yhteisistä pyrkimyksistä huolimatta kansalliset ratkaisut tässä kysymyksessä hallitsevat jatkossakin. Niinpä ehdotan tänään julkistetussa aloitteessani seuraavaa.

Maassa pitäisi kiireellisesti kutsua koolle ”maahanmuuttofoorumi” tai ”siirtolaisfoorumi”. Sille pitäisi antaa tehtäväksi uuden maahanmuuttopolitiikan peruskiven muuraaminen. Foorumiin tulisi kutsua edustajat kaikista puolueista, asiantuntijat ainakin työllisyyden, väestörakenteen, sosiaalisen kulttuurin ja sosiaalitoimen tahoilta, sekä tarvittavien kansalaisjärjestöjen piiristä. Myös maahan muuttaneiden edustus olisi välttämätön.

Foorumin työlle pitäisi asettaa vetäjä ja selkeä määräaika, esimerkiksi yksi vuosi. Työn pohjalta maahan laadittaisiin selkeä ja toteuttamiskelpoinen politiikka ja sen edellyttämä lainsäädäntö.

Olen nähnyt riittävän monessa Euroopan kolkassa, mihin hallitsematon kehitys on johtanut. En haluaisi nähdä Suomessa samaa kehitystä. Ghettoutuminen, kantaväestön ja tulijoiden eristäytyminen ja näistä seuraava molemminpuolinen katkeruus ei ole kenenkään toiveissa, ei kenenkään edun mukaista.

Me suomalaiset pystymme tässäkin asiassa parempaan.

www.petrisarvamaa.eu

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (72 kommenttia)

Jari-Petri Heino (nimimerkki)

Eiköhän meillä ole jo tarpeeksi valiokuntia ja foorumeita pyörittelemässä yksinkertaisia asioita ja tuhlaamassa rahoja.
Asiaan ei tarvita kuin tervettä maalaisjärkeä.

Käyttäjän jaga kuva
Lars-Erik Wilskman

Taidetaan tarvita yhdenmukaista eurooppalaista maahanmuuttopolitiikkaa ja rajavalvontaa. Yksittäisen maan viilaukset eivät kokonaisuuteen vaikuta, vaikka tärkeitä ovatkin.

Käyttäjän harmaasusi kuva
Harmaasusi ™

Jotenkin tuntuu että teillä Kokomustassa Pöntinen ehätti
tämän asian kimppuun ensimmäiseksi. Siis heti Persujen
jälkeen.
Mutta NOUHÄTÄ, kyllä tähän letkaan vielä perässähiihtäjiä
mahtuu, ei muuta kuin rohkeasti jonoon vain. Äänestäjät
odottavat liput hioten numeron hurauttamista lippuun.

SE ASTRID THORSIN NÄKÖINEN! Teille on oma
jono! Tuonne päin - tuonne päin! Vassåkuu!

PispalanPlikka (nimimerkki)

Taitaa Petri itä-helsinkiläisenä puhua nyt kokemuksen äänellä...entä Kokoomuksen?

Tapio O. Neva (nimimerkki)

Sarvamaan kannattaisi seurata vaalikiireiltään myös uutisia. Niitä väittää mm. Yleisradio: Euroopan parlamentin vaalien ensimmäinen vaaliteema Suomessa oli nuuskan salakuljetuksen ja salakaupan suosiminen, jotta kansainvälinen nuuskarikollisuus mm. Pietarsaaren seudulla saisi jatkua.

Kun tämä ei "osunut kohdalleen", lähinnä vain venäläisvastaisiin hankkeisiin erikoistunut Henrik Lax ei enää ryhtynyt ehdokkaaksi ja Svenska folkpartiet käpertyi itseensä nuuskapuolueena keksimään uuden strategian.

Nopeasti kaikkien hallitusten runko keksikin Jussi Halla-ahon, jonka tuloksena julkaistiin uusi Atlantin julistus, rasisminvastainen manifesti, joka sai Timo Soinin luopumaan 2%-yksiköstä kannatusta ja siviilipalvelusmies Jussi Halla-ahosta.

Kun Soini oli antanut myönnytyksen Astrid Thorsille, jatkoi Keskusta hyökkäilyä todettuaan vaalitappionsa jatkuvan kolmen edustajan jälkeen kahteen.

Nuuskan ja Halla-ahon korvasi vaaliteemana Soini. Soinilla on ratsastettu ja kehitetty ympärille kokonainen antimaailmankatsomus antifasistisessa hengessä.

Kun Petri Sarvamaan edustama puolue oli Astrid Thorsin avulla ja Suomen Keskustan iloksi saanut Halla-ahon raivattua pois ja Soinin kannattajille kuonokopat, tunki kärsänsä markkinarakoon saman puolueen Kai Pöntinen Lapualta.

Suomen oikea vaaliteema olisi voinut olla EU:n ja Venäjän energiakumppanuus ja Suomen ulkomaankauppapolitiikka tulliliitto Euroopan unionissa, jossa Anton Salosen tapaus on imagollinen kuriositeetti, mutta Alma Media, Sanoma ja Yleisradio tukahduttavat keskustelun siksi, ettei Kokoomuksen nykypolitiikan merkittävimmän tukijan, Matti Vanhasen asema tosiaihekeskustelussa ole vahva.

Nöpö Nenänen (nimimerkki)

Saatan muistaa väärinkin, mutta minulle on jäänyt sellainen mielikuva, että maahanmuuttokriittisiin henkilöihin ja heidän mielipiteisiinsä, suhtauduit melko ivallisesti ja ylimielisesti.
Selitykseksi osittain kelpaa: Ylen palkkalistoilla ei ole (ei ollut) muuta mahdollisuutta?

Mukava kuitenkin huomata, että faktat tehoavat jopa toimittajiin.

Simo Mäkelä, Kankaapää (nimimerkki)

Foorumi voisi olla hyvä, mutta keitä esim. ne asiantuntijat olisivat. Keitä ne tähän asti ovat olleet? Entä kelpaisiko Jussi Halla-aho foorumin jäseneksi. Vaiko vain sellaiset, jotka julistavat monikultturisimin rikkautta ja ihanuutta.

Ennen foorumeita pitäisi ratkaista se yksinkertainen asia eli humanitäärisen maahan muuton määrä. Siihen ei foorumeita tarvittaisi. Maahan otettavien humanitaaristen maahanmuuttajien määrää tiputetaan rajusti. Ja tämän jälkeen maahan tulevien humanitaaristen maahanmuuttajien kotouttaminen on helppoa/ helpompaa ja halvempaa. Ja kantaväestön katkeruus maahanmuuttajia kohtaan loiventuisi.

Jari-Petri Heino (nimimerkki)

Ehdotan, että Suomi ottaa seuraavien viiden vuoden ajan 750 kiintiöpakolaista. Tähän sisältyy myös perheenyhdistämiset.
Humanitäärinen apu keskitetään ainoastaan kiintiöpakolaisuuteen ja itse kohteeseen, missä on miljoonia oikeita avuntarvitsijoita.

Hesarin digilehdestä:
"Thors laskee, että miljoonan sijoittaminen käsittelyaikoja lyhentämiseen ja palautusten nopeuttamiseen säästäisi 5–6 miljoonaan euroa vastaanottokuluissa kuten majoituksessa."

Pisteiden keräyksen loppusuora alkoi.

Sivustaseuraaja (nimimerkki)

Lainaan tähän Hommafoorumilta nimimerkki Octaviuksen kommentin Kataisen eiliseen lausuntoon. Katainen:

"Kokoomus on suvaitsevainen ja moniarvoinen puolue. Arvostamme eri kulttuureita rikkautena ja haluamme rakentaa Suomestakin moniarvoista ja -kulttuurista avointa yhteiskuntaa."

Octavius:
Kataiselle propsit siitä, että puolueen linja tuli selväksi. Suomen suurin puolue haluaa Suomesta monikulttuurisen yhteiskunnan. Arvostaisin uskoakseni usean muun henkilön kanssa sitä, jos kyseinen koruilmaus konkretisoidaan ymmärrettävään muotoon. Koska uskoakseni kukaan aikuinen ja järjissään oleva ihminen ei usko keijukaisiin, maahisiin tai mihinkään yliluonnolliseen, voisi Kokoomus linjata myös sen, millainen tämä monikulttuurinen uusi uljas yhteiskunta sitten on. Vaihtoehtoja monikulttuuriselle yhteiskunnalle ovat käsittääkseni seuraavat:

1. Malli Kanada/Australia/ Uusi Seelanti, jossa tulijat valikoidaan erittäin tarkasti. Maahan ei ole asiaa ilman ammattitutkintoa ja ranskan tai englannin kielen sujuvaa taitoa.

2. Malli Yhdysvallat, joka valikoi tulijat ja jonka turvaverkko perustuu suurimmaksi osaksi vapaaehtoisuuteen. Ilmaisia lounaita ja iPodeja ei ole.

3. Malli Singapore, jossa maahanmuuttajat tekevät töitä ja yhteiskunta pidetään järjestyksessä lähinnä sotilas- tai poliisivaltion keinoin.

4. Malli Ranska/Englanti/Ruotsi etc, jonne syntyy syrjäytynyt, etnisesti eristäytynyt ja sosiaalituilla elävä erillinen väestö, maita maiden sisällä ja kiihtyvällä vauhdilla romahtava yhteiskunta. Malli tunnetaan myös nimellä balkan(isoituminen).

Uskoakseni Kataisella tai Kokoomuksella täytyy olla visio siitä, mihin ollaan menossa. Käytännön esimerkkejä, kiitos.

Pekka Kuosmanen (nimimerkki)

Yks mikä hiertää valtaväestön ja mamujen välillä on se, että meitä ei kohdella tasvertaisesti lain ja viranomaisten edessä. Jos näin jatkuu konflikti on varma. Miksi ei oteta oppia historiasta tässäkin asiassa. Juutalaisilla oli jo Rooman vallan aikana omat erillisoikeutensa. Ikäänkuin valtio valtiossa. Valtaväestön ja juutalaisten yhteinen historia on olut konflikteja täynnä, mustalaisista puhumattakaan.

Onko Lapin Maakuntajohtajalla enää LUOTTAMUSTA (nimimerkki)

On paljon keskusteltu työperäisestä maahanmuutosta.

Mikä Teidän kantanne on Lapin Maakuntajohtajan omaksumaan suhtautumiseen marjanpoimintaan.

Pitäisikö näille ihmisille turvata inhimilliset oikeudet kuten Lapin Liiton Edunvalvontapäällikkö Suomen Eduskunnan kuultavana halusi.

Sitten demokratiasta pari sanaa. Lapin Maakuntajohtaja esiintyy ainoana VIISAANA Lapissa tässä asiassa ja esittää jotain epämääräisiä sopimuksia.
Eikö asia ole selvä. Tällainen marjanpoiminta on liiketoimintaa eikä jokamiehen oikeutta. Tällöin yritys hankkii maanomistajilta luvat ja ulkomaiset ihmiset ovat yrityksen työntekijöitä. Yrityksen työnjohto pitää huolen, että paikallisten ihmisten marjamaille ei tuppautuda.

——————————————————

MARJABISNES HARMAATA TALOUTTA -Lapin Liitto linjaa oikeaan suuntaan
30.5.2009 20.46
http://hemmokoskiniemi.blogit.…-suuntaan/

””"” Ruotsissa marjanpoiminta ulkomaalaisille on ollut jo vuosia työsuhteeseen verrattavaa toimintaa. Marjastat organisoinut firma on työantaja ja marjanpomija työntekijä. Suomessa marjastusfirmat ovat jokamiehen oikeuteen vedoten harjoittaneet julkista harmaata taloutta. Tuhansia marjanpomijoita tuovat firmat eivät ole olleet työnantajia ja poimijat ovat olleet marjastavia turisteja, jotka ovat myyneet ”poimimansa marjat yksityisenä marjastajana”.”"”

MARJASOTA JATKUU LAPISSA - Lapin liitto yllyttää harmaaseen talouteen ?!
2.6.2009 15.45
http://hemmokoskiniemi.blogit.…/#comments

””"” Lapin Liiton edunvalvontapäällikkö Jaakko Ylitalo esitti eduskunnan työ- ja tasa-arvovaliokunnalle, että ulkomaalaisten marjanpominta saatetaan työsuhteiseksi. Vahvat perusteet Jaskalla on. Yritykset tuottavat tuhansia ulkomaalaisia poimijoita metsiin poimimaan marjoja. Tulot jotka marjoista saadaan ovat yrityksen tiukassa valvonnassa ja osan tuloista saa poimija ja osan yritys välittäessään marjat niitä jalostaville yrityksille. Ulkomaalaisen poimijan sitoumusta yritykseen lisää vielä se, että yritys järjestää matkat, asumisen ja ruokailun.

Työsuhde syntyy nähdäkseni siinä vaiheessa, kun yritys päättä organisoida työn henkilölle ja kutsuu hänet marjanpoimintaan Suomeen.

Lapin liitto on sanoutunut irti edunvalvontapäällikön esityksistä ja sanoo, että Jaakko Ylitalon esittämä linja ei ole Liiton linjan mukainen. Maakuntajohtaja Esko Lotvonen sanoo, että marjastus Lapissa saa jatkua nykyisellään, koska se takaa teollisuudelle raaka-aineen. Lotvonen siis toimii enemmänkin etelän teollisuuden ehdoilla kuin ulkomaalaisten pomijoiden ja lappilaisten ihmisten ehdoilla.

Lapin Liitto toimiessaan näin polkee lappilaisten ja suomalaisten marjastusetua ja yllyttää ihmisiä ja yrityksiä harjoitamaan Lapissa harmaata taloutta.

Lapin liiton kannanotot ovat viime aikoina olleet sanoisinko mistä ……….! ””"

Hessu (nimimerkki)

Kansalaisia maahanmuutto on kiinnostanut jo pitkään. Poliitikkoja vasta sitten kun oli pakko reagoida. Kiitos tästä kuuluu Jussi Halla-aholle, vain ja ainoastaan. Hän antoi kasvot kriittiselle keskustelulle. Mitä teki media ja toimittajat? Haukkuivat Halla-ahon rasistiksi. Eipä ole vieläkään löytynyt yhtään toimittajaa tai poliitikkoa, joka olisi kumonnut yhdenkään Halla-ahon argumentoinnin. Sen sijaan asiatonta ja moukkamaista sopulikäyttäytymistä on ilmennyt sitäkin enemmän. Olisiko medialla jossain vaiheessa julkisen anteeksipyynnön paikka. Varsinkin YLEllä ja HS:lla.
Forumit eivät maahanmuuttoa miksikään muuta vaan selkeät päätökset eduskunnassa. Sitä varten kansanedustajat sinne on valittu. Vastuuta ei saa siirtää nollakomiteoille vaan vastuun on oltava ja pysyttävä kansanedustajilla. Heidän tulee tehdä kansalaisten edun mukaisia päätöksiä eikä piiloutua vaikealla hetkellä kasvottomien komiteoiden taakse.

JL (nimimerkki)

Mainittakoon, että Sarvamaa ei ole täysin perässähiihtäjä tässä aiheessa. Kyllä se jo muutama kuukausi sitten aiheesta puhui tv:ssä.

Tärkeintä maahanmuuttokeskustelussa olisi lopettaa kokonaan höpinät monikulttuurisuudesta. Monikulttuurisuus on kielteinen ilmiö, johon ei tule pyrkiä. Eri rotuja ja uskontoja voi elää samassa yhteiskunnassa, mutta tavoitteena pitäisi olla, että he tuntisivat kuuluvansa samaan yhteisöön eivätkä eroaisi arvoiltaan radikaalisti.

jori (nimimerkki)

Sivustaseuraaja:"2. Malli Yhdysvallat, joka valikoi tulijat ja jonka turvaverkko perustuu suurimmaksi osaksi vapaaehtoisuuteen. Ilmaisia lounaita ja iPodeja ei ole."
Malli, jossa maahan virtaa miljoonia laittomia siirtolaisia, jotka ovat yliedustettuina rikollisuustilastoissa. täydellisen sekasotkun malli, jossa ollaan yliherkkiä "rasismia" ja koko ajan pitää katsella selkänsä taakse, ettei loukkaa mitään tiettyä etnistä ryhmää, koska jokainen on maahanmuuttaja

Maailmanmies (nimimerkki)

Sano nyt Sarvamaa suoraan, että ajattelet tästä asiasta paljon jyrkemmin mitä kirjoitat. Kaiken maailman komiteoita ja foorumeita on asian tiimoilta ollut koolla jo ihan tarpeeksi. Lopputulemana niissä on säännönmukaisesti jonkinsortin rasismin vastainen julistus ja maahanmuuttajien tarve.

LISÄYS:

5. Malli Arabiemiraatit/Kuwait/Bahrain/etc. Maiden asukkaista on maahanmuuttajia jopa 80%, mutta näillä ei ole minkäänlaisia oikeuksia saatikka mahdollisuutta muuttaa pysyvästi asumaan. Maiden talous perustuu maahanmuuttajien hyväksikäyttöön.
Malli on itse asiassa ihanteellinen maiden omien kansalaisten kannalta.

Käyttäjän anttiliikkanen kuva
Antti Liikkanen

Mihis jäivät mallit "Chindia", "Kongo" ja "Venäjä"?

Jeppe (nimimerkki)

Eikös kokoomuksen linjan mukaa kritiikki maahanmuuttoa kohtaan ole rasismia?
Eli tervetuloa nyt sitten rasistien joukkoon.

Vielä voisit nostaa Anne ja Ilkka Holmlundin mamu bisneksen tapetille. Korruptiota härskeimmästä päästä.

Onko sinivalkoisesta kokoomuksesta tullut sinisilmäinen kokoomus? Juuri muuta ei voi valitusta linjasta ajatella. Ruotsi on tehnyt kaiken mahdollisen ja kuitenkin epäonnistunut. Mikä on kokoomuksen ihmelääke ongelmien välttämiseksi?

#"Maassa pitäisi kiireellisesti kutsua koolle ”maahanmuuttofoorumi” tai ”siirtolaisfoorumi”. Sille pitäisi antaa tehtäväksi uuden maahanmuuttopolitiikan peruskiven muuraaminen. Foorumiin tulisi kutsua edustajat kaikista puolueista, asiantuntijat ainakin työllisyyden, väestörakenteen, sosiaalisen kulttuurin ja sosiaalitoimen tahoilta, sekä tarvittavien kansalaisjärjestöjen piiristä. Myös maahan muuttaneiden edustus olisi välttämätön."

Foorumi... Kyllä nuo höpölöpö konstit on jo muualla kokeiltu ja tehottomiksi todettu. Tuommoista haihattelua voisi odottaa joltain vihreiden edustajalta.

PispalanPlikka (nimimerkki)

Mennään katsomaan Ruotsiin miten siellä on käynyt. Sitten kun on siellä käyty, perustetaan se foorumi ja tehdään ihan mitä vain, jotta sama ei tapahdu täällä. Viimeisen kahden vuoden sisällä on esim. kauppakeskus Itäkeskuksen (Hki) käytävät muuttuneet aika jännään suuntaan jos miettii asiakaskunnan rakennetta. Sinne voi kanssa tehdä pienen retken, se foorumi vai mikä hyvänsä konklaavi. Pääasia on kai se, että jotain tehdään ennen kuin käy Ruotsit ja Britanniat tai Ranskat tai...

Jukka Turunen (nimimerkki)

Tervetuloa tähän päivään kokoomus! Foorumeita ei tarvitse perustaa, sellainen on perustettu jo:
www.hommaforum.org/

PispalanPlikka (nimimerkki)

Se teidän hommafoorumi on muuten erikoinen foorumi. Aina kun sinne lukemaan yrittää, kone sanoo ettei suosittele menemää saitille. Missähän vika piilee: koneessa, yhteydessä vai sisällössä ;)

Tapio O. Neva (nimimerkki)

Kun menee LInuxilla ei kieltoja tai varoituksia ole!

Jukka Turunen (nimimerkki)

"Se teidän hommafoorumi on muuten erikoinen foorumi. Aina kun sinne lukemaan yrittää, kone sanoo ettei suosittele menemää saitille. Missähän vika piilee: koneessa, yhteydessä vai sisällössä ;)"

Vai olisiko vika sittenkin käyttäjässä? Hommafoorumin saldo näkyi olevan pari minuuttia sitten 122 856 viestiä, 4 706 aihetta-, joita kirjoittanut 2 519 jäsentä. Eli aika moni pääsee näköjään läpikin :-)

veronmaksaja (nimimerkki)

"Se teidän hommafoorumi on muuten erikoinen foorumi. Aina kun sinne lukemaan yrittää, kone sanoo ettei suosittele menemää saitille."

Sinullahan erikoinen kone on kun yrittää päättää puolestasi, mitä on soveliasta lukea ja mitä ei :) Hanki nöyrempi kone itsellesi, minun koneeni ainakin päästää minut ihan minne haluan vain mennä.

Tapio O. Neva (nimimerkki)

Kyseessä on varmaan poliisin tai kansanedustajan työkone, kun sillä ei kerran pääse millekään kielletyille sivuille.

Nöpö Nenänen (nimimerkki)

Ihan puhtaasta uteliaisuudesta kysäisen.
Mikä taho antaa tuollaisia luokitteluja sivustoille? Millä perusteella ja kuka on antanut sille oikeuden ja viisauden katsoa mikä on soveliasta ja
miltä pitää tyhmää surffaajaa suojella.

Olen kuullut lapsipornoestosta. joka ainakaan ei toimi,moitteetta, sillä suurin osa estetyistä sivuista ei kuulemma sisällä lapsipornoa.
Sivuista tai niiden estojen syistä ei saa keneltäkään tietoa, joten kyseessä on aivan valvomaton ja summittainen sensuuri, joka perustuu ..., mihin?

JL (nimimerkki)

"Se teidän hommafoorumi on muuten erikoinen foorumi. Aina kun sinne lukemaan yrittää, kone sanoo ettei suosittele menemää saitille. Missähän vika piilee: koneessa, yhteydessä vai sisällössä"

Mielenkiintoista. Itselläni ei kyllä tapahdu tuollaista. Käytätkö konetta jossakin virastossa tms.?

Marcel (nimimerkki)

Mustia lynkattiin menneinä vuosisatoina Yhdysvalloissa. Mistähän se mahtoi johtua? Oliko se niiden mustien vika? Miettikääpä sitä.

JL (nimimerkki)

"Mustia lynkattiin menneinä vuosisatoina Yhdysvalloissa. Mistähän se mahtoi johtua? Oliko se niiden mustien vika? Miettikääpä sitä."

Miten tämä liittyy tähän aiheeseen? Mustia lynkattiin usein laittomana rangaistuksena erilaisista rikoksia, toisinaan syyttömänä. Myös valkoisia lynkattiin.

PispalanPlikka (nimimerkki)

Johtuisko Mozillasta tämä Pispalan Plikan ongelma kun hän ei ole poliisi eikä muutenkaan rajoitettu henkilö.

Marcel (nimimerkki)

[ JL kommentoi: 3.6.2009 14.47 Miten tämä liittyy tähän aiheeseen? Mustia lynkattiin usein laittomana rangaistuksena erilaisista rikoksia, toisinaan syyttömänä. Myös valkoisia lynkattiin.]

Se liittyy sillä tavalla aiheeseen, että maahanmuuton vastustajat käyttävät nimenomaan ulkomaita varoittavana esimerkkinä.

JL (nimimerkki)

"Se liittyy sillä tavalla aiheeseen, että maahanmuuton vastustajat käyttävät nimenomaan ulkomaita varoittavana esimerkkinä."

Pelkäät siis, että maahanmuutto johtaa Suomessa kasvavaan rasismiin ja jopa lynkkauksiin?

Frank (nimimerkki)

"Me suomalaiset pystymme tässäkin asiassa parempaan."

Itseluottamus on hyvä asia mutta aiheeton itsevarmuus suistaa kyllä suohon. Suomeksi: on oltava tyytyväinen jos pystymme välttämään pahimmat virheet joita ympärillämme nähtävissä on, oppia (muiden) virheistä ja tunnustaa tosiasiat. Yksi noista tosiasioista on: pohjoismainen hyvinvointivaltio sosiaaliturvineen ja liberaali maahanmuutto ovat mahdoton yhdistelmä, ne eivät yksinkertaisesti toimi yhdessä. Väistämätön lopputulos on nähtävissä selkeästi ja suuressa mittakaavassa Ruotsissa, vielä nyt pienemmässä mittakaavassa Suomessa. Tänne pyrkii voimakkaimmin juuri sitä siirtolaisainesta joka hyötyy täkäläisestä sosiaaliturvasta, ei suinkaan sitä kansantaloutta hyödyttävää työperäisiä muuttajia joita juhlapuheissa haikaillaan - he kun ovat muiden lailla itsekkäitä ja haluavat nauttia työnsä tuloksista itse, eivät rahoittaa muiden ihmisten elämää joiden kanssa ainoa yhteinen asia olisi "maahanmuuttajuus".

Mutta jonkinlaisen kansallisen yhteisen linjan löytyminen tavalla tai toisella olisi kyllä mainio asia, vaikkapa tuon foorumin muodossa. Vihje: ensin täytyy sopia käytettävistä termeistä, esim. maahanmuuttajat kokonaisuudessaan ovat enimmäkseen jotain muita kuin ns. "humanitäärisiä" maahanmuuttajia joihin tuolla termillä julkisessa keskustelussa tavataan viitata. Ehkä kannattaisi ensin muodostaa yhteinen kanta ihan vain turvapaikkapolitiikasta?

Julkkikset.fi (nimimerkki)

Tervetuloa Hommaforumille keskustelemaan. Sieltä löydät enemmän oikeaa maahanmuuttoasiantuntemusta kuin mistään muualta Suomesta.

Tapio Tuuri (nimimerkki)

Esimerkiksi Ylestä on tullut niin kauan kuin minä muistan ihan suut ja silmät täyteen propagandaa maahanmuuton ja monikulttuurisuuden puolesta. Moni kansalainen alkaa ajatella, että sellaisessa aatteessa on jotain vikaa, jota täytyy niin kauheasti pakkosyöttää ja tuputtaa.

Money talks (nimimerkki)

Mihin unohtuivat laskutaitoiset? Jos/kun mainittua maahanmuuttofoorumia kootaan, eikö olisi ensimmäisenä syytä ottaa mukaan ekonomistit ja aloittaa siitä yksinkertaisesta kysymyksestä, että kestääkö maan talous afrikkalaisen siirtokunnan perustamisen Suomeen?

Entä kestääkö maan talous tämän kerrannaisvaikutukset? Klaanien Suomeen siirtyvät sodat yms.? Kahnaukset alkuperäisväestön kanssa? Kuka näitä on halukas rahoittamaan? Yritykset siirtävät jo nyt varallisuuttaan Cayman-saarille, samoin yksityiset sijoittajat. Pertti Perustyöntekijän veroilla ei lopultakaan montaa Vuosaarta kustanneta. Ei varsinkaan, kun Pertti ensin lomautetaan ja sitten irtisanotaan.

Pekka (nimimerkki)

Hyvä avaus Petriltä! Miksiköhän maalaisjärjen käyttö on niin vaikeaa tässä asiassa? Samaten voisi kysyä, miten pitkään Suomessa vielä jatkuu nykyinen valheellinen ja puolueellinen linja maahanmuuttoon suhtautumisessa?

Hyvänä esimerkkinä on Hesarin uutisointi ns. somalitytön "tönimistapauksessa".
Yhä edelleenkään tapaukselle ei ole ainuttakaan silminnäkijää, ei yhtään todistajaa, valvontakameranauhaa tai ylipäätään mitään todistetta. Tästä huolimatta Hesari uutisoi tapauksen näyttävästi, pääkirjoitusta myöten, todisteena suomalaisen rasismin olemassaolosta. On jopa sanottu tämän somalitytön antaneen suomalaiselle rasismille kasvot!

Yksittäinen tapaus (josta siis ei ole muita todisteita kuin 8-vuotiaan tytön kertomus) yleistettiin heti koskemaan koko suomen väestöä! Vastaavasti kun maahanmuuttajat ovat syyllistyneet rikoksiin, muistetaan aina nostaa esille että kyseessä on yksittäistapaus, jota ei saa yleistää. Miksi tällaista kaksoisstandardia tarvitaan? Tekeekö se meistä jotenkin moraalisesti koerkeatasoisia, jos haluamme aina tilaisuuden tullen alentaa itseämme vapaaehtoisesti? Vai ylentääkö ns. eliitti vain kansan, asettaen itsensä moisen yläpuolelle?

Miksi tietoa pitää värittää, eihän totuutta voi estää tulemasta julki? Juuri epäasiallinen uutisointi omalta osaltaan lisää suomalaista katkeruutta maahanmuuttajia kohtaan.

Ja miksi media vaikenee täysin maahanmuuttajien harjoittamasta rasismista? Sitähän kyllä riittää!

Käyttäjän wonterghem kuva
Freddy Van Wonterghem

Foorumiin tulisi kutsua edustajat kaikista puolueista, asiantuntijat ainakin työllisyyden, väestörakenteen, sosiaalisen kulttuurin ja sosiaalitoimen tahoilta, sekä tarvittavien kansalaisjärjestöjen piiristä.
Myös maahan muuttaneiden edustus olisi välttämätön.

Aivan turha Foorumin asiantuntijat olisivat ne jotka ovat itsekehu täynnä, mamut ovat niiden talletushihassa.

Ainoa järkevä on täysin ulkopuolinen kylmä analyysi, ilman pisteen keruu ja oman eduntavoitellun.

M.Heikka (nimimerkki)

Olisiko tässä asia, missä voisimme ottaa VENÄJÄSTÄ mallia. Miksi aina on oltava vielä nöösimpi kuin Ruotsi ja mennä sitä myöten vielä enemmän vikaan kuin Ruotsi.

Mitä me teemme poliitikoilla, jos heltä puuttuu normaali järki. Suomessa halveksitaan normaali järkeä: on ikäänkuin hienompaa olla aina jotain muodikasta, edustaa jotain uutta ja muiden valmiiksi ajattelemaa. Sokeasti uskotaan, mitä ylhäältä annetaan. Palkka tulee siitä, että noudatetaan annettuja ohjeita, eli äänestetään EU:ssa ohjeiden mukaan.

Mitä jos oltaisiinkin hieman "koviksia". Ehkä paletti pysyisi siten kasassa. Mallia Venäjältä...onko liian luova malli?

Olen kyllästynyt koko EU:n. Sehän on ikäänkuin puolijumala (pääpiru).

Tomi (nimimerkki)

Minulla ei ole maahanmuuttajia vastaan mitään, mutta monikulttuurisuudesta en todellakaan innostu. Jos ihmiset pakenevat maastaan, se tapahtuu yleensä siinä kulttuurissa olevien ongelmien takia. Eihän tätä ongelmakulttuuria ole mitään järkeä jatkaa täällä uudessa maassa, vaan opetella uusille tavoille.

Ei nyt miksikään perisuomalaiseksi tarvi heittäytyä, mutta yleiset länsimaiset arvot olisi hyvä sisäistää heti. Näihin eivät kuulu esimerkksi mitkään kasvot peittävät huivit eikä kunniaväkivalta. Sen sijaan muunmuassa uskonnonvapaus ja vapaus valita kenen kanssa seurustelee kuuluu näihin. Koulussa kaikille pitäsi olla samat vaatimukset, eikä mitään erivapauksia jonkun uskonnon tai kulttuurin takia. Reilu peli.

Jos nämä ehdot eivät kelpaa, pitäisi lähettää kylmästi takaisin sinne mistä ovat tulleetkin. Näin vähenisi huomattavasti tämä sopeutumisongelmainen maahanmuuttajaporukka.

Tapio O. Neva (nimimerkki)
Visitor (nimimerkki)

"Maassa pitäisi kiireellisesti kutsua koolle ”maahanmuuttofoorumi”

Muualla on ilmeisesti koottu jo "maastamuuttofoorumit"? Onko Suomi taas jälkijunassa?

"Aamulehti:

"Vuorion mielestä oppia voitaisiin ottaa naapurimaista. Ruotsi, Norja ja Tanska tukevat mittavilla rahasummilla vapaaehtoista maasta poistumista. Tanskalla on Pohjois-Irakissa jopa konsulttitoimisto, joka pyrkii hankkimaan työtä ja koulutusta lähtijöille."

Helsingin Sanomat:

"Euroopan maat sulkevat oviaan maahanmuutolta

Useat Euroopan maat ovat tiukentamassa maahanmuuttopolitiikkaansa. Osa suunnittelee rajoituksia työperäiseen maahantuloon ja osa pakolaisten vastaanottamiseen. Taustalla ovat tulijoista aiheutuvat kulut, kasvava työttömyys sekä sosiaaliset ongelmat.

Britanniassa korkea-arvoinen poliittinen työryhmä esitti maanantaina, että maahanmuuttoa karsittaisiin sadoilla tuhansilla henkilöillä vuodessa.

Työryhmän mukaan nettomaahanmuutto pitäisi karsia nollaan.

Norjassa hallitus ilmoitti viime viikolla voimakkaista tiukennuksista pakolaisten vastaanottoon."

http://www.uusisuomi.fi/nakokulmat/paatoimittajalt...

siviilitarkkailija (nimimerkki)

Ettekai usko että Sarvamaata oikeasti kiinnostaa maahanmuutto. Jäpikkä alkaa puhumaan siitä vasta vaalikampanjansa viimeisillä metreillä. Ja siiloinkin pelkkää elitististä paskaa.

Gettoutuminen on helsingissä väistämätön seuraus. Suosittelen etnisille suomalaisille joilla "vielä" on työpaikka muuttoa pois itä-helsingistä koska näiden alueiden elinkelpoisena säilyttäminen alkaa olla ylitsepääsemätön urakka. Toinen aluekokonaisuus, länsi-vantaa, on myös ajautumassa getoksi.

Lähtökohtaisesti pääkaupunkiseudulla etnisille suomalaisille sopivia alueita on länsi- ja pohjois-helsingissä. Keskusta on tavallisen ihmisen maksukyvyn ulottumattomissa ellei sitten halua asua todella ahtaasti. Malmin seutua ei voi suositella. Espoo on muutamia poikkeuksia lukuunottamatta melko suomalaismyönteistä asuinaluetta. Myös kaupungin talous on paremmassa kunnossa.

Olisi tietysti kiva jos Helsinki ei gettoutuisi. Mutta rehellisesti tarkasteltuna gettoutumiskehityksen kiistäminen olisi valehtelemista. Kaikki tarvittavat elementit lähiöiden romahduttamiseksi alkavat olla kasassa. Moni asuma-alue on jo nyt sosiaalitapauksien kansoittama ja näillä alueilla työtä tekevä etninen suomalainen voi vain menettää asuntonsa arvon ja mahdollisesti ihmisarvonsakin.

Eli kun työtätekevä maksaa asunnostaan 150 000 euroa, saa sosiaalipummi kämppänsä ilmaiseksi. Joten on selvä että toiselle jää rahaa itsensä huvittamiseen ja toiselle ei. Ja kun seinän takana asuu sosiaalipummi, voi vain arvata kuinka moni työtätekevä ostaja on esim 10 vuoden kuluttua valmis maksamaan samasta asunnosta 160 000 - 170 000 euroa kun se sosiaalipummi asuu nyt kaikkien kavereidensa kanssa ja niillä on kestobileet ostarilla.

Tähän kun lisätään vihreiden teollisuutyöpaikkojen tuho-ohjelma ja sen vaikutus itä-helsingin alueelliseen huono-osaisuuteen, on selvä että edes terapeuttisia työpaikkoja ei ole eikä tule. Eli alueiden tuho, ilman hillittömiä tuki-investointeja, on täysin väistämätön. Koska lähiötuki edellyttäisi laajaa koko suomalaisten edustajiston ymmärrystä mitä pääkaupunki ei tule koskaan saamaan maakuntien itsepäisyydestä johtuen.

jeremies (nimimerkki)

Olisin toivonut, että asiantuntijana ja pitkällä kansainvälisellä kokemuksella profiloituva ehdokas Sarvamaa olisi pystynyt maahanmuuttopoliittisessa kirjoituksessaan hieman täsmällisempään analyysiin ja näkökulmaan, kuin siihen, että ehdottaa uuden keskustelufoorumin (ja/tai virkamiestyöryhmän) perustamista.

Tarvittava tieto ja kokemukset meiltä ja muualta löytyvät jo. Nyt on johtopäätösten tekemisen sekä konkreettisten toimenpide-ehdotusten aika.

Käyttäjän petrisarvamaa kuva
Petri Sarvamaa

Hyvä Siviilitarkkailija, miten usein saankaan sinulta kritiikkiä. Nyt on kuitenkin pakko oikaista kommenttisi siitä, että olisin kiinnostunut maahanmuutosta vasta vaalien alla. Työssäni a-studion vetäjänä olen ollut vaikuttamassa siihen, että lähetyksissäni käsiteltiin maahanmuuttoa realistisesti ja ennen kaikkea totuuspohjalta. Löydät työni Yle Areenasta. Ystävällisesti Petri.

Käyttäjän petrisarvamaa kuva
Petri Sarvamaa

Ja jos haluat tutkia työtäni Yhdysvalloissa, jossa tein useita juttuja maahanmuutosta, Yle Areenasta saattaa vielä löytyä niitäkin. Petri.

Ullanlinna (nimimerkki)

"Me suomalaiset pystymme tässäkin asiassa parempaan."

Miksi uskot, että suomalaiset pystyisivät välttämään muiden virheet? Entä mikä on parempaa? Milloin voimme sanoa maahanmuuttopolitiikan olevan onnistunutta?

siviilitarkkailija (nimimerkki)

[lainaus]Työssäni a-studion vetäjänä olen ollut vaikuttamassa siihen, että lähetyksissäni käsiteltiin maahanmuuttoa realistisesti ja ennen kaikkea totuuspohjalta. Löydät työni Yle Areenasta.[/lainaus] LOL.

Jaska L (nimimerkki)

Hyvä Petri Sarvamaa!

Kukaan ei kai kiistä asiantuntemustasi aiheesta ja realistista näkemystä asiasta. Kyse on kai enemmänkin siitä, että nyt kun pyrit tosissaan (?) politiikkaan, pitäisi jättää toimittajamainen analyysi taakse ja ryhtyä vaikuttamaan!

Eli siis kertomaan selkeästi mitä mieltä on ITSE ja maalata visiota siitä, millainen Suomi tai Eurooppa olisi tavoite! Eli kuinka SINUN MIELESTÄSI pysäytämme haitallisen massiivisen kansainvaelluksen ja siitä aiheutuvat kielteiset seuraukset.

Suomalainen lumedemokratia on sitä, että asioista keskustellaan oikeilla nimillä kabineteissa ja julkisuudessa jauhetaan ympäripyöreitä menettelytavoista, työryhmistä ja maailman ikuisesta rauhasta YYA-hengessä.

Hyvä analyysi muuten vaalihuumasta:
http://hommaforum.org/index.php/topic,7916.0.html

Jaska L (nimimerkki)

Kommentoisin vielä haastatteluasi maahanmuuttoteemasta sanomalehti Pohjalaisessa.

Siinä tuli lopuksi esille kliseinen stereotypia työttömästä katkerasta miehestä, joka pitää omaa surkeuttaan ulkomaalaisia uhkana. Tähän lässytykseen ihmiset ovat kyllästyneet.

Itse olemme vaimoni kanssa hyvin menestyviä (synti Suomessa) työssäkäyviä hyvinvointivaltion pyörittäjiä. Olemme kypsiä siihen, että meidän pitäisi huolehtia lapsista, omista vanhemmistamme, suomalaisista syrjäytyneistä ja kettutytöistä, maksaa kalliit automme (jotta pääsemme töihin), kaikista nimensä, ikänsä ja lähtöpaikkansa valehtelevista maahantunkeutujista (suo anteeksi provosoiva termi) jne. suoraan tai verojen kautta. Kuitenkin meidän pitäisi tuntea syyllisyyttä hyväosaisuudestamme, pitää siniset silmämme kiinni ja lompakkomme auki.

Tekisimme tämänkin nurisematta, mutta eniten kaihertaa huoli lasten turvallisesta tulevaisuudesta. Että suomessa vieläkin olisi turvallista asua ja että täällä olisi varaa pitää toisistamme hyvää huolta. Emme tarvitse taakaksi enää liian suurta monikulttuurisuuden tuomaa jännitettä yhteiskuntaamme!

Frank (nimimerkki)

Sorry Petri, mutta viimeisten gallupien mukaan näyttää siltä että Sirpa "Ph 0" on menossa edelläsi mepiksi!

Maahanmuuttajan vaimo (nimimerkki)

Voi miten kyllästyttää näidenkin vaalien alla tämä ikuinen maahanmuuttajista jauhaminen. Olen naimisissa maahanmuuttajan kanssa ja meillä on kolme tavallista lasta. Mieheni käy töissä, minä käyn töissä ja lapset ovat tavallisia koululaisia. Silti perhettäni katsotaan kieroon kauppakeskuksissa ja eritoten tuijottajia ovat suomalaiset miehet - ikäänkuin vaalea suomalaisnainen olisi heiltä pois. Olen hyvin onnellinen siitä, että saan elää monikultuurista elämää ja olen mieheni kautta saanut tutustua myös islamiin. Ennen mieheni tapaamista olin montaa ajatusta köyhempi. Suvaitsevaisuus lähtee jokaisen sydämestä! Sitä toivon näihin vaaleihin, se on kaikkien etu.

PispalanPlikka (nimimerkki)

Älä nyt hyvä ihminen tuommoista täällä ala kertoa, menee Hommafoorumin pojilta vihreät teet rinnuksille.

Maahanmuuttajaitsekkin (nimimerkki)

Hyvä maahanmuuttajan vaimo, mitä jos vähän muutetaan "katselukulmaa" ja ajatellaan että ne elitasopakolaiset ovat nyt pilanneet teidänkin maineenne. Suomi on jo täynnä sivuraiteita joita tämä keskustelu on tuottanut. Minun ymmärtääkseni Jussilla sen paremmin kuin muillakaan maahanmuuttoon kriittisesti suhtautuvilla EI OLE mitään sitä vastaan jos maahanmuuttaja on työssäkäyvä, opiskeleva ja muutenkin yhteiskuntaan sopeutuva, ihonväriin, uskontoon jne katsomatta.
Sitten on niitä höyry- ja propellipäitä ja kottaraispönttöön katsojia joiden mielestä kaikki maahanmuuttajat ovat pahoja. Koska seula on vuotanut niin kauan ja ASIOISTA EI OLE keskusteltu niiden oikeilla nimillä, ovat myös ns. kunnolliset maahanmuuttajatkin jo ryvettyneet.

Edesmennyt isoäiti sanoi aina siskolleen joka oli jehovantodistaja, olet aina tervetullut kyläilemään kunhan muistat ettet rupea tuputtamaan sitä uskoa minulle. Sisko kävi kylässä usein ja uskosta ei puhuttu. Oli varmaan parempi kuin hiljaisesti "unohtaa" sisko.

Minna (nimimerkki)

Pakko tässä on itsekin kommentoida Ruotsissa asuneena. Asuin siis Göteborgin pahamaineisimmalla alueella. 90% ulkomaalaisia ja lähestulkoon kaikki työttömiä. KAIKKI kaverit ovat nykyään joko kuolleita tai liittyneet jengeihin. (Original gangsters, x-team,bandidos,naserligan,ffl jne)
Olen nähnyt mitä maahanmuutto tuo tullessaan. Rikollisuutta, työttömyyttä,väkivaltaa jne. Pitäisikö näistä maahanmuuttajista joista 2/3 ei saa edes peruskoulun päättötodistusta saada suomeen pätevää työvoimaa?

Ja todetaan vielä että vaikka tuolla asuin en ole silti rasisti. Useat kaverini täällä suomessakin ovat ulkomaalaisia. Vastustan vaan sitä että suomessa mennään Ruotsin malliin ja kohta saat pelätä kun kävelet kadulla. Itä helsingissä ja turun varissuolla jo ilmeisesti saakin pelätä. Onneksi vielä toistaiseksi Suomen poliisi uskaltaa alueille mennä, ja jengit on saatu jotenkin kuriin toisin kuin Ruotsissa jossa poliisi ei alueellemme kovin helpolla enää tullut.

Nyt täytyy uskaltaa laittaa portit kiinni. Seuraava vaihe on muuten rikosten huima nousu ja nuorison jengiytyminen maahanmuuttajien keskuudessa. Suosittelen päättäjille seuraavanlaista kiertomatkaa.
Laivalla tukholmaan ja sieltä Rinkebyhyn ja Tensta. Matka jatkukoon Göteborgiin ja otetaan 8 ratikka keskustasta Angerediin päin. (Tässä vaiheessa tarvitaan turvamiehet kun ainoana valkoisena matkustaa ratikassa) Hammarkullen, hjällbo ja gårdstenin nähtyään voidaan jatkaa matkaa Malmöön Rosengårdeniin. Tämä on monikulttuurisuutta. Tämän jälkeen jos on sitä mieltä että suomeen tarvitaan lisää maahanmuuttajia niin on jo päässä vikaa.

Joku sen jo aikaisemmin sanoikin, mutta tarvittaessa voimme palkata maahanmuuttajia tarpeen tullen Ruotsista. He kun ovat jo nähneet pohjoismaista kulttuuria jonkin verran ja osaavat jo valmiiksi ainakin toista kotimaista kieltä a'la astrid thors. Ja työttömiä maahamuuttajia siellä kyllä piisaa.

Maahanmuuttajaitsekkin (nimimerkki)

Täyttä asiaa Minna. Itse asun täällä Saksassa, mutta en ole vielä päässyt oikein tutustumaan paikallisiin ghettoihin. Sen sijaan viime viikonloppuna kävimme haistelemassa kaverin kanssa meri-ilmaa Atlanttin rannikolla ja vietimme ikimuistoisen yön Ranskassa Lille:ssä. Hotelli oli ghetto alueen laitamilla ja meininki oli sen mukaista. Mitä nykyisiin päättäjiin tulee niin he ovat päätöksistä ja puheista päätellen käyneet Tukholmassa katsomassa kuninkaanlinnaa ja samalla ihastelleet kuinka eri kansallisuudet elävät harmoniassa.

PispalanPlikka (nimimerkki)

Minna,
en voisi olla kanssasi enempää samaa mieltä. Täti nimittäin asui juuri Rinkebyssä vuosia ja siellä tuli käytyä useamman kerran. Ehdottamasi kiertomatka on sellainen, että sen voisi suoraa järjestää kutsumatkana tärkeimmille päättäjille. Tosin mahtaisivatko lähteä mukaan reissuun....

Maahanmuuttajan vaimo (nimimerkki)

Maahanmuutossa on ongelmia, sen myönnän. Suurin niistä minun näkemykseni mukaan on se, että maahanmuuttaja ei opi koskaan kieltä, ei siten pääse töihin eikä mukaan normaaliin elämänmenoon. Meidän sosiaalisysteemimme ei ole minusta tässä ihan syytön, rahaa saa aika helposti kun täyttää määrätyn statuksen. Itse kun tehdään molemmat tämän "mamu"-mieheni kanssa pienipalkkaista työtä eletään aika lailla köyhyysrajalla, mutta ei tulisi mileenkään alkaa sossun elätiksi. Vaikka mieskin on vaan aina parjattu pitsanpaistaja. Mutta puhuupa Suomea pitsaa paistaessaan.

Minna (nimimerkki)

"Täyttä asiaa Minna. Itse asun täällä Saksassa, mutta en ole vielä päässyt oikein tutustumaan paikallisiin ghettoihin."

Käytiin koulun kanssa joskus tutustumassa Berliinin Kreutzbergiin. Jos nyt sielläpäin asustelet niin käy toki tutustumassa. Halpa reissu Turkkiin!!! ;)

TP (nimimerkki)

Hei maahanmuuttajanvaimo, ihan vaan nopeana kommenttina - asun maahanmuuttajien pitämän pizzerian lähellä ja kun katson heidän tekevän töitä päivittäin aamukymmenestä iltakymmeneen, näen heidän ahkeruuttaan, iloisuuttaan ja nautin heidän hyvistä pizzoista, niin henk. koht arvostan hyvin paljon heidän työntekoaan! Eli en ainakaan minä alkaisi parjaamaan niitä kavereita. Itse asiassa mielestäni maahanmuuttajat ovat melkeinpä pelastaneet Suomen pikaruokakulttuurin - kiitos heille että he tulivat Suomeen!

Eri asia on sitten kaverit jotka eivät jaksa tehdä töitä tai eivät muuten sopeudu suomalaiseen yhteiskuntaan...

Maahanmuuttajan vaimo (nimimerkki)

Niin kyllä minustakin aika monella minun elämänpiirini maahanmuuttajilla on kova hinku ansaita elantonsa ja usein se käy juuri pitsalapion varressa. Mutta se on yksi tapa ja tapoja on monia.

siviilitarkkailija (nimimerkki)

Hyvä maahanmuuttajan vaimo. Sitten kun islamilaiset tytöt voivat elää, solmia vapaita avioliittoja ja halutessaan luopua uskonnostaan ilman väkivallan pelkoa, niin ehkä sitten voidaan puhua jostain suvaitsevaisuudesta. Toistaiseksi puheet suvaitsevaisuudesta ovat yksisilmäistä valetta jonka ainoa tarkoitus on maalailla pilvilinnoja joiden avulla pilvipoliitikot koittavat saada päiväuniduuninsa.

Olet hyvin onnellinen siitä, että saan elää monikultuurista elämää ja olet miehesi kautta saanut tutustua myös islamiin. Moni suomalaisnainen on kokenut rakkauden jälkeen karua yöpakkasta mutta näistä vähemmän mairittelevista ihmiskokemuksista ei tule sellaista positiivista uutista joilla maailman sarvamaat täyttävät yleisradion lokatuutin. Ja lopulta ex-suomalaispuolisot huomaavat että edes karpolla ei ole heille asiaa.

Maahanmuuttajan vaimo (nimimerkki)

Hei kuule,
ei islam esimerksiksi kannusta tyttöjen huonoon kohteluun. Se on käsitetty väärin ja sitä pidetään selityksenä, mutta se ei ole totta. Huonon kohtelun syy on muissa seikoissa. En kannata mitään tyttöihin kohdistuvaa alistamista saati ympärileikkauksia, joita tapahtuu täälläkin siis Suomessa. Lapsien pitää saada yhtäläiset oikeudet kasvaa onnellisiksi olivat he sitten minkä uskoisia tai ateisteja tahansa. Ja minusta Petri on kyllä esitellyt juuri niitä huonojakin puolia maahanmuutosta, hänen tasapuolisuutensa oli syy miksi aloin luea näitä hänen juttujaan. Ei hän ole mikään lässyttäjä niin kuin väität. PS. En käytä huntua kuten varmaan juuri mietit kotonasi koneen ääressä. :)

Maahanmuuttajan vaimo (nimimerkki)

Siinä olet kyllä oikeassa, että monen suomalaisen ja maahanmuuttajan liitto päättyy sovittamattomaan. Mutta ei kaikki!

matiasturkkila (nimimerkki)

"”Se teidän hommafoorumi on muuten erikoinen foorumi. Aina kun sinne lukemaan yrittää, kone sanoo ettei suosittele menemää saitille. Missähän vika piilee: koneessa, yhteydessä vai sisällössä”

Älä käytä "https://hommaforum.org"-osoitetta.

Käytä "http://hommaforum.org"-osoitetta. Eli "s" pois tuosta "https":stä.

Virheilmo lienee johdannainen siitä, että sivusto käyttää itse-allekirjoitettua https-sertifikaattia.

siviilitarkkailija (nimimerkki)

[lainaus]PS. En käytä huntua kuten varmaan juuri mietit kotonasi koneen ääressä. [/lainaus]

Voi kuule, minua ei kiinnosta se mitä sinä käytät juuri tällä hetkellä. Taidat olla vähän liian täynnä itseäsi ja luulotella omaa erinomaisuuttasi. Mitä tulee sarvamaan raportointiin, niin minun mielestä se on yksinomaan moku-sanoman riemukulkua ja aivojen narikkaan laittamista.

elukka (nimimerkki)

Täällä mainittiin, että Jussi Halla-Aho olisi ollut lehdistön syntipukki ja uhri. Omat havaintoni vahvistaa asian, ainakin minun tyhmään pääkoppaani. Median juoruämmät ovat oikein löytäneet kohteen noitavainoille, on kauan etsitty tarpeeksi "natsia" rasistia, ja kun ei mitään potentiaalista ole ollut, on leimakirveellä lyöty Jussia.

Median juoruämmät ovat valheillaan todistaneet olevansa täydellisiä propagandisteja, väärän todistuksen lähimmäisistään antajia tai osa on ilmeisesti olleet täysin tyhmiä, muiden höynäyttämiä....

Jussi Halla-Aho siviilipalvelusmiehenä puolustanut enemmän Suomea, kuin 1000 asevelvollisuuden käynyttä...

Lunastaja (nimimerkki)

Lisää, Lisää, Lisää koska niistä saa irtopisteitä cast-off puolueille ja parasiiteille vaikka itse joutuu evakkoon. Minkälaisia me suomalaiset oikein ollaan kun emme ota oppia muiden tekemistä virheistä?

Pörssipeluri (nimimerkki)

No on se nyt ainakin minun etuni ja ilon aihe. Tämä vääjäämätön slummiutumisprosessi todistaa, että olen oikeassa. Näin myös mamut ovat poissa silmistäni verrattuna siihen, jos ne solutettaisiin hajalleen. Tai yritettäisiin soluttaa, sehän ei tietenkään pitkän päälle onnistu. Näin myös monikluttuurin haitat tulevat nopeammin selväksi kaikille ja näin täydellinen tuho voidaan estää, kun syöpäkasvainten ei anneta levitä koko ruumiiseen vaan ainoastaan tietyille rajatuille alueille. Näin myös myöhemmin tapahtuva mamujen karkottaminen helpottuu ja Suomen kansan rotupuhtaus ja kulttuuri saattaa säilyä. No, vaiks eihän sillä väliä, pian on taikaseinästä rahat loppu ja se on samalla hyysäyksen ja monikluttuurin ja maahanmuuton loppu.

Gugge Stondheim (nimimerkki)

jaajaa petri, odotat että joku komitea ratkaisee asian. olisko ollut joku oma ajatus asiasta kerrottavana? komitean suunnittelut tiedetään: piti suunnitella juoksuhevonen, tuli kameli.

Päivi (nimimerkki)

Mitäs, ovatko ghettomatkailua harrastavat käyneet katsomassa esimerkiksi Lontoon Bayswateria?

"Sieltä löydät enemmän oikeaa maahanmuuttoasiantuntemusta kuin mistään muualta Suomesta."

Repesin.

nimetön eli anonyymi (nimimerkki)

Kun asuin Itäkeskuksessa opiskeluaikana, noin 20 vuotta sitten, bongasin sieltä yhden eksoottisen kauniin naisen, johon sattumalta tutustuinkin sitten vuosia myöhemmin.

Hän ei ollut maahanmuuttaja vaan isänsä puolelta ranskalainen. Isänsä äiti puolestaan oli pohjoisafrikkalainen.

Tämä Suomessa syntynyt, suomalaisen äidin tytär oli siis ainoa ei-suomalaisen näköinen ihminen, jonka muistan edes nähneeni Itäkeskuksessa.

Nykyään Itäkeskuksessa näkymä on toisenlainen. Arviolta puolet siellä liikkuvista on jo syntynyt Suomen ulkopuolella (lapsia ei lasketa).

Ennustan, että 20 vuoden kuluttua etsin katseellani EDES YHTÄ suomalaista henkilöä.

Lunastaja (nimimerkki)

Punikit ja luuserit tekevät Tasavallan Presidentin tuella ja Hallituksen ideologisella nöyryytämisellä tästä maasta kaoottisen geton osalle meistä tavallisille suomalaisille. Katsokaa ympärille; Ruotsi, Norja, Tanska, Belgia, Iso-Britania, Hollanti, Ranska ym. lukemattomat valtiot. Nämä asioista vastuussa olevat eivät kuitenkaan joudu kohtaamaan perusteettomasta sekä oikeudettomasta ja laittomasta maahanmuutosta aiheutuvaa haittaa ja vahinkoa. Näillä päätöksentekijöillä on ainoana tavoitteena hyvätuloinen virka tai asema. Kaukana on työväen ja varallisesti vähäosaisten etujen puolesta taisteleminen. Punikkilinnat seisoo paikoillaan ja kansa kärsii vielä enemmän. Tarja Halonen on arkki-kommunisti, josta jokainen pioneeri voi ottaa opikseen.

Toimituksen poiminnat