Petri Sarvamaa Järjen asialla.

Mistä näissä vaaleissa on kyse?

Sunnuntaina valitaan Euroopan parlamentti uudelle viisivuotiskaudelle. Uuden parlamentin vastuulle jää Eurooppa, jonka toipuminen talouskriisistä on vasta orastavassa alussa.

Ukrainan kriisi on osaltaan vaikuttanut koko mantereen tilanteeseen ja asioiden tärkeysjärjestykseen. EU on ennen kaikkea rauhan unioni, mutta turvallisuuden säilymiseksi meidän on varauduttava. Asemamme pitää olla mahdollisimman vahva ja yhtenäinen. Energiapolitiikan osalta EU:n on löydettävä uusia ratkaisuja nopeasti.

Energiaomavaraisuutta on lisättävä voimakkaasti ja uusiutuvien raaka-aineiden, ennen kaikkea metsän, käyttöä on kasvatettava reilusti. Kansalliset voimavarat on saatava täysillä käyttöön tavoitteen toteutumiseksi. Parlamentin tehtävänä on mahdollistaa tämä luomalla järkevää, realiteetit tunnustavaa energiapolitiikkaa. Se taas vaatii edustajia, jotka ovat sitoutuneita talouskasvun tukemiseen.

Vahva parlamentti antaa isossa ryhmässä toimivalle mepille todellisen kanavan, jota kautta vaikuttaa. Näissä tapauksissa on oleellista, että neuvottelutehtäviä ovat hoitamassa aktiiviset, osaavat suomalaiset. Rakentavasti, kotimaan edusta huolehtien.

Omien valiokuntieni asioissa tämä näkyi. Maatalousvaliokunnassa päätimme yhteisen maatalouspolitiikan tulevaisuudesta, jolloin huolehdin Suomen haastavien tuotanto-olosuhteiden huomioimisesta. Liikennevaliokunnassa varmistin kotimaisten kuljetusyrittäjien oikeuden jatkaa nykyisellä kalustolla rajat ylittävässä liikenteessä.

Osaava meppi lakia säätävässä valiokunnassa on suuri mahdollisuus. Samoin on vahva, vastuunsa tunteva ja yhteistyökykyinen parlamentti. Lopulta näissä vaaleissa on kyse juuri tällaisten mahdollisuuksien käyttämisestä.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Käyttäjän AnttiKorhonen1 kuva
Antti Korhonen

Mistä tässä blogissa on kyse? Itsekehusta ja narsismista. Eikö se jättilakana Vallilassa riitä? Luuletko että lukijat ovat niin tyhmiä että nielevät tämän ja ryntäävät äänestämään sinua sankoin joukoin. Joku raja kerjätessäkin. Tämä oli todellinen rimanalitus varasijan varasijalta valitulta europarlamentaarikolta ja kertoo ilmeisestä epätoivosta.

Käyttäjän petrikivenheimo kuva
Petri Kivenheimo

Europarlamenttiehdokas kertoo europarlamenttivaalien alla toiminnastaan europarlamentissa. "Rimanalitus!" Olisiko ehkä pitänyt puhua nyt säätilasta ja sanoa palaavansa parlamentaarikkotoimintaansa vasta vaalien jälkeen, kun sehän nyt ei varmaan juuri vaalien alla ketään olisi kuitenkaan kiinnostanut?

Narsismista voisi tietysti syyttää kaikkia ehdolle asettuneita ("mitähän ne oikein luulevat olevansa?"), mutta ilman ehdokkaita vaaleja ei oikein voi järjestää, eikä ilman vaaleja demokratia oikein toimi.

Jollei ketä joku ehdokas miellytä, niin hänen bloginsa voi jättää lukemattakin, ja äänestäjistä puheen ollen meistä kumpikin edustanee vain yhden äänen "pottia". Tyhmyyden osalta sanoisin, että itse ainakin etsin nimenomaan sellaisia ehdokkaita, jotka osaavat nähdä metsän puilta ja tajuta Ukrainan kriisin siirtäneen koko maanosamme uuteen tilanteeseen, jonka kanssa seuraava europarlamenttikin joutuu paininsa painimaan.

Käyttäjän AnttiKorhonen1 kuva
Antti Korhonen

Nerokasta. Kuulut ilmeisesti "kuka se kissan hännän nostaa, jollei kissa itse" Petrin tukiryhmään. Huomenna teillä on varmaan rajut voittojuhlat?!? Itsekehukin on taitolaji. Petrillä se ei oikein ole hallussa. Pakkosyöttö puskee päälle.

Käyttäjän petrikivenheimo kuva
Petri Kivenheimo

Pakkosyöttö voi puskea päälle aika ajoin itse kullakin: ellet keksinyt oikein muutakaan vasta-argumenttia kuin yrittää saada lukijat epäilemään kuuluvani kaimamiehen tukiryhmään, niin eipä ollut hääppöinen idea.

Yhdysvalloista tunnetaan ilmiö, että vaalien alla ei toimita ainoastaan oman ehdokkaan puolesta vaan myös vastaehdokasta vastaan. Jokohan näin tehdään Euroopankin puolella?

Toimituksen poiminnat