Petri Sarvamaa Järjen asialla.

Perussuomalaisten ruma kupla

Europarlamentaarikko Jussi Halla-aho on kiirehtinyt kommentoimaan Suomen kuumaa poliittista hälyä ja puolustamaan puoluetoveriaan Olli Immosta sekä tämän Facebook-kirjoittelua. Haluan kommentoida meppikollega Halla-ahon esittämiä näkemyksiä eurooppalaisesta maahanmuuttokeskustelusta.

Halla-aho sanoi YLE:n Ykkösaamussa, että keskustelu monikultturismista on muualla Euroopassa ronskimpaa kuin Suomessa. Kun Halla-aho kertoo mistä hän on keskustellut "ulkomailla" ja "ulkomaisten kollegoiden kanssa", pidän selvänä että hän viittaa joko ainoastaan tai joka tapauksessa valtaosin Euroopan parlamentissa käymiinsä keskusteluihin tai muualla meppikollegoidensa kanssa käymiinsä keskusteluihin. 

Halla-aho sanoi YLE:n lähetyksessä näin:

– Ei minulle ole ulkomailla kukaan tullut puhumaan mistään natsihenkisyydestä.

Halla-aho näpäytti samassa lähetyksessä kansanedustaja Erkki Tuomiojaa myös näin:

– Minä luulen, että kansanedustaja Tuomioja itse ulkoministerinä toimiessaan ja venäläismielisine näkemyksineen ja yleisine anti-amerikkalaisine ideologioineen aiheutti paljon enemmän närää ja huomiota. Tästä olen kyllä kuullut keskustellessani ulkomaisten kollegoiden kanssa.

Tosiasia on, että Euroopan parlamentissa edustaja Halla-aho toimii täysin marginaalissa - tai jopa sen ulkopuolella. Kansalaisvapauksia, oikeus- ja sisäasioita käsittelevässä valiokunnassa, jossa itsekin toimin, hänen näkemyksiään pidetään kummajaisina, hyvin laajasti yli puoluerajojen. Kotimaista persupelleilyä seuratessa ei liene kenellekään yllätys, että Halla-ahon näkemyksiä pidetään kummajaisina jopa hänen omassa puolueryhmittymässään, ECR:ssä.

Euroopan parlamentissa keskustelua maahanmuutosta ei käydä kansanedustaja Immosen edustamassa hengessä. Keskustelua ei käydä myöskään Jussi Halla-ahon hengessä, koska hänellä ei ole kovin montaa hengenheimolaista. Halla-ahon aatetoverit Euroopan parlamentissa löytyvät enimmäkseen ranskalaisen Marine LePenin ja hollantilaisen Geert Wildersin joukoista. He edustavat äärioikeistolaista henkeä, joka ammentaa kannatuksensa paljolti muukalaispelosta ja suoranaisesta muukalaisvihasta.

Toivon, että pintaan taas kerran pulpahtaneet perussuomalaisten vakavat sisäiset erimielisyydet puidaan nyt loppuun asti. Puolueen sisällä on äärinationalistisia ja äärioikeistolaisia poliitikkoja, jotka ovat tuoneet suuren määrän ääniä PS:n pottiin. Puolueen puheenjohtaja Timo Soini ei voi loputtomiin syödä ja pantata kakkua, yhtä aikaa.

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

12Suosittele

12 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (22 kommenttia)

Käyttäjän ilkkah kuva
Ilkka Huotari

Todellisuus on se, että te olette EU:ssa tyrineet koko pakolaispolitiikan täydellisesti. En edes jaksa alkaa esittää esimerkkejä, koska se on kai kaikille selvä tosiasia.

Ehkä olisi kannattanut miettiä asiaa vaikka Australian mallin pohjalta (jota Halla-ahokin on ehdottanut, sekä myös Osmo Soininvaara).

Käyttäjän kirstityoton kuva
Kirsti Era

Australian mallihan on, että sinne on hyväksytty vuosien mittaan kymmeniä tuhansia suomalaisia. Tosin nyt on taidettu ruveta pitämään rajaisia ihonvärin perusteella ja suljettu vääränlaisia tulijoita keskitysleireille. Halla-ahon kannatuksen moiselle saattoi arvata, mutta Soinivaara hieman yllättää.

Käyttäjän RiikkaMerila kuva
Ritva-Kaarina Merilä

Mitä mieltä olet Internationalin sanoituksesta ja siitä, että vasemmistopuolueiden puoluekokouksissa kyseistä laulua lauletaan rinnat pullollaan?

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki

Kiitos Petri - hyvää sisäpiirin tietoa. Kuitenkin pitää muistaa että et voi tietää tarkasti mitä tapahtuu. Omituisia kavereita ne ennenkin päässyt kovasti vaikuttamaan Euroopassa kuten historiasta tiedämme - täytyy olla tarkkana.

Minulle tämä tapaus Immonen on tullut nyt hieman silmille - onpahan jatkossa agendalla -

http://petrihirvimki.puheenvuoro.uusisuomi.fi/1990...

Ja mitä tulee Natoon ja Tuomiojaan niin siitäkin löytyy tarinaa. Laitoin postia myös sinulle ko. asiasta. Jos joudat vilkaista ja vastata jossain välissä - ja on se Nato-aloite siellä koko ajan valmiina ;-)

http://petrihirvimki.puheenvuoro.uusisuomi.fi/1986...

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Hirvimäki, kuntien lautakunnissa ja kunnanhallituksissa on jäsenillä vaitiolovelvollisuus keskustelujen suhteen.

Tämä ei näy olevan EU:sa voimassa ainakaan Sarvamaan suhteen, vaan saa tuoda näkemyksensä "totuutena" näkösälle.

"Immosia" on kokoomuksessakin.

Petteri Hiienkoski

Eikö hallituspuolueiden käytäntö pitää jäitä hatussa ulotu europarlamenttiin? http://petterihiienkoski.puheenvuoro.uusisuomi.fi/...

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Eihän nopeusrajoituksetkaan koske komennusmiehiä.

Käyttäjän hilkkalaronia kuva
Hilkka Laronia

Peruna kerralhaan ja nyt vuorossa pottu Immonen hänen omasta syystään. Ei kannata päsmäröijjä persuja puolueena, non äänestetty asemaansa ja hieno juttu, että non hallituksessaki. Siis erittäin tärkeää, että persut hallituksessa, koska niiloli niin paljon äänestäjiä, niinhän sen mennä pittää.

Mauri Skön

Suomen maahanmuuttopolitiikka jakaa Suomea kahtia. Voiko se olla silloin onnistunutta?

Niko Sillanpää

Mielenkiinnosta, millaisia näkemyksiä Halla-aho on valiokunnassa esittänyt?

Matti Niskanen

Täältä löytyy: http://www.europarl.europa.eu/meps/en/124727/JUSSI...

Toisin kuin Suomessa, Euroopan parlamentissa valiokuntien kokoukset tallennetaan ja niitä, sekä yksittäisen edustajan toimia pystyy seuraamaan reaaliaikaisesti.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Sarvanmaa näyttäisi olevan varsin kokematon hölösuu yhteiskunnallisena päättäjänä.

Kirjeenvaihtajan tehtävä näyttäisi jatkuvan myös meppinä.

Käyttäjän OksanenIlona kuva
Ilona Oksanen

EU ja sen pakkopolitiikka on yksi suuri kupla.Saksa on myöntänyt virheellisen maahanmuuttopolitiikkansa,kuten moni muukin eu-kommuunin maista.Tämä 90 luvulla aloitettu suomalaisten hajoittaminen,ja erimielisyyden lietsominen eu politiikan kautta,on se pahin yhteiskuntaa haittaava teko.Hajoita ja hallitse,sitä se on eliitin suureuroopan eli sama kuin maailmanvalloittaja aatun suuruuden hullunkin haave.Tosin tukehtui omaan liemeensä.Tällä eu politiikan "taakanjaolla!ei ole mitään tekemistä nyt näiden aiemmin suomeen otettujen ja tulleiden kanssa,maahanmuuttaja nimitystä yritetään mainostaa pakolaisia,turvapaikanhakijoita jne.kaikkia yhteisesti koskevaksi,KUTEN NYT EUN LAITTOMIEN RAJAN YLITTÄJIEN JAKAMISESSA.Nämä nuoret miehet joita on suurin osa,ovat jo rajan ylittäneet alkujaan laittomasti,naiset ja lapset eivät näille reissuille sovi.

Kun suomalaiset poliitikot 1990 aikoihin tunnustivat maahanmuuttopolitiikan epäonnistuneen(luulevat ettei kukaan enää muista)alkoikin se oikein täyspäiväinen suomalaisten aivopesu ja toisinaan oikein uhkailun ja pelottelunkin makuinen eun sisäänajo.Koskee kaikkea sitä uhkailu ja pelottelu politiikkaa,jolla mm.perheitä hallitaan.Koko yli 20vuotinen eu historia(toivottavasti on kohta historiaa)on ollut ainoastaan YHTÄ KRIISIÄ,ja ongelmaa,ja kuten huomataan,yhä nuoremmat oireilevat.

Vielä jaksatte,poliitikot.Rasismi,vihapuhe jne,jotka otettiin välineiksi suomalaisten "oikean"ajattelun oppimiseksi,tulivat nekin vasta eu-kommuunin myötä.Ei suomessa ennen ollutkaan uhkaa ja uhkailua,ei pelottelua,ei linnatuomion uhkaa,jos vahingossa sanoo "väärän"sanan,tai joku nykymuodin mukaisesti käsittää tahallaan väärin.Suomalaisten itsetuntoa ja selkärankaa on pehmitetty poliitikoiden aivopesulla ja manipuloinnilla,jota onkin heidän hallussaan olevan median kautta helppo suoltaa.EUn alueella on 26 miljoonaa työtöntä,joka neljäs lapsi elää köyhyydessä,ei terveydenhoitoa,kuten kreikassa,suomessa sama tahti,suomalaisia perheitä asunnotta yli 400,lapsia HUOSTAANOTETAAN tuhansien vauhdilla,lääkitään,pidetään suljetuilla,koska voitto ulkolaisille frimoille(toinen salaisuus,josta ei saa puhua)linnaa tai muuta syytettä niskaan.

Tätä on nyt nähty vuosikymmeniä ja hulluuden rajat alkaa olla saavutettu.Mitään järkeä ei tässä kyllä enää ole.Ne harvat julkkiset ja poliitikot,piireissä pyörivät ja raha ukot/akat heidän tuttunsa ja sopivat kamut ovat ne,jotka ovat olevinaan asiantuntijoita joka asiassa,ja he pääsevät joka tuutista itseään mainostamaan,ja heidän pienistä ympyröistään tehdään koko suomen kansa,ja sen mielipide.Kaikki muuhan on suomessakin siivottu julkisuudelta,kun se tunkion kääntäminen ei saa tapahtua,ettei löyhkä saavuta nukkuvia.

Käyttäjän KaroKankus kuva
Karo Kankus

Eihän siinä mitään erikoista ole, kun esim. vasemmisto kritisoi persujen äärioikeistosiipeä, mutta nyt sitä kritisoi kokoomuslainen!

Viimeinkin puhutaan aidoista, eikä aidanseipäistä!

Käyttäjän IlpoSuominen kuva
Ilpo Suominen

Olipas itkunsekainen tuherrus siitä, että PS:n pitäisi tajuta hajota, ja ihmisten pitäisi tajuta vaihtaa näkökantaansa siksi, että on olemassa muita enemmän ääniä saavia näkökantoja. Tuolla logiikallahan me kaikki olisimme kepulaisia. Vai kuinka, herra Sarvamaa?

Petri Sarvamaan kokoomuslaisuudesta kertoo myös tämän kirjoituksen suosittelijoiden kokoonpano. Kyllä sinne varmaan Sini Lappalainen ja Härköset ilmestyvät.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

En ilmesty. Sarvamaa ja Terho molemmat äänestivät veroparatiisien laskuun. En anna anteeksi. Jopa Halla-aho on siinä suhteessa parempi ja myös kaksi muuta kokoomusmeppiä. Ja tietenkin kaikki muut suomalaiset mepit.

Käyttäjän JormaHrknen kuva
Jorma Härkönen

Minä kyllä ilmestyin, toiveesi mukaisesti. On hyvä, että saamme kuulla vähälukuisten meppiemme tekemisistä. Tai siis Jussi Halla-ahon tapauksessa tekemättömyyksistä. Hän lienee tosiaan merkillinen ilmestys siellä. Tuskin small talk käytävillä ja iltatilaisuuksissakaan kovin hyvin sujuu.

Soinilta oli tietysti ovela veto sijoittaa persut itse asiassa väärään ryhmään ja näin pelata Halla-aho vähemmän haitalliseksi.

Kari Ahveninen

Jaaha. Sinäkin, jota tähän mennessä pidin ihan kohtalaisen uskottavana poliitikkona riennät poimimaan äkkiä irtopisteitä kun niitä on jaossa.

"Europarlamentaarikko Jussi Halla-aho on kiirehtinyt kommentoimaan Suomen kuumaa poliittista hälyä ja puolustamaan puoluetoveriaan Olli Immosta sekä tämän Facebook-kirjoittelua"

Mahtoiko olla noin, vaiko niin että suomalaiset mediat ovat suorastaan rynnänneet kyselemään Halla-ahon mielipidettä tai mitä tahansa kommenttia?

Menetit juuri täydellisesti uskottavuutesi niin minun kuin monen muunkin silmissä.

Käyttäjän RaimoKangas kuva
Raimo Kangas

sinulla kun sarvanmaa on voima ja valta ja rahaa käytettävissä runsaasti niin voisiko selvittää mikksi eng.,ranska,saksa ,ruotsi on täysin epäonnistunut siirtolaispolitiikassa ja suomi saanut vähiten kolhuja,onko suomessa tehty jotain oikein ettei ole tullut kranaatteja tai niinkuin lutonissa muslimit käyvät kimppuun jos nainen pikeutunut toppiin,miksi meillä viellä on kohtalaista,liekö kukaan selvittänyt

Janne Wester

En oikein jaksa uskoa että äänestetyin tai toiseksi äänestetyi meppi olisi tässä maineessa.

Kokoomus pitää listoilla vielä?

''Jos meidän kulttuurimme ei kestä tätä, sitten se ei kestä''

Toimituksen poiminnat