Petri Sarvamaa Järjen asialla.

Niin monella on Asiaa.

Vaalisloganien keksiminen ei ole helppoa.  Se on itse asiassa mahdotonta kun pitää yhtä aikaa olla huomiota herättävä ja kiteyttää asiansa mielellään kahteen sanaan. Yleensä niistäkin kahdesta sanasta tulee jotain sanomista.

Hyvät sloganit ovat yleensä lainaa. Lähdin vuoden 2009 eurovaaleihin lauseella

Asiaa. Siinä kaikki.

Ääniä tuli 27 391, mitä on asiantuntevissa piireissä pidetty valtavana tuloksena. Tuloksen taisi huomata myös Keskusta, koska sillä on nyt eduskuntavaaleissa kovasti Asiaa. Se, että Keskusta lainasi Asiaa –sloganin koko eduskuntavaalikampanjansa pääsloganiksi ei minua harmita. Saa sitä hyvää sanaa lainata, tosin minun ja Keskustan asiat ovat välillä vähän erilaisia, mikä sekin on tullut todetuksi. Toivon tietenkin, että Keskustan asia olisi ajaa muidenkin kuin keskustalaisten omaa asiaa.

Tämän eduskuntavaalikampanjan olen käynyt sloganilla ”Pitää olla totta”. Sen pääasiallinen tarkoitus on kertoa, että ehdokkaan pitää olla sitä, mitä esittää olevansa. Pitää siis olla rehellinen.

Siitä lauseesta Suomen Kuvalehti kirjoitti jo 9.12. 2010, että taas on kalliissa mainostoimistossa mietitty Sarvamaan vaalilausetta. Ei muuten mietitty yhtään kalliisti. Se lause keksittiin kotona makuuhuoneessa. Vaimoni sanoi, että jos keität minulle hyvän kupin teetä, teen sinulle sen vaalilauseen. Keitin teen ja tulin takaisin makuuhuoneeseen ja siellä vaimo istui sängyllä Pitää olla totta –lause kirjoitettuna. Että niin kalliiksi se tuli. Ja tämäkin tarina on totta.

www.petrisarvamaa.fi

 

 

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Käyttäjän ossimantylahti kuva
Ossi Mantylahti

Tällä kertaa otsikon perään tuleva piste ei olekaan kielioppivirhe. :)

siviili tarkkailija

Miten olisi tällainen vaalimatsku:

-"Ostaisitko Sarvamaan näköiseltä jätkältä käytetyn auton?"
-"En helvetissä!"
-"Auttaisko jos kertoisin että auton vaihdelaatikko on sökö eikä autolla voi peruuttaa!"
-"No tottakai!"

Seppo Hildén

Petri, nyt on kyllä todettava, että vaikka puhutaankin äidinkielestä ja isänmaasta, niin ei sitä niin kirjaimellisesti täydy ottaa, että antaa naisten käsiin oman vaalisloganin muotoilemisen.

"Pitää olla totta" ainakin minusta kuulostaa hieman selitystä kaipaavalta, ts ei avaudu kunnolla.

Tulee mieleen tuosta vaikkapa sellaisia lauseita kun pitää olla kunnolla, pitää olla rehellinen, pitää olla paikalla, pitää olla selvin päin jne.

No, got the point, anyway.

"TV.stä tuttu"kin olisi avautunut tapauksessasikin paremmin, enkä nyt vittuile kuten ei koko kommentinkaan tarkoitus ole.

Toimituksen poiminnat