Petri Sarvamaa Järjen asialla.

Kaikki blogit puheenaiheesta Ilmasto

Maaseudulla on oikeus tulevaisuuteen

Ilmastokeskustelu on ollut viime syksystä asti melko lailla kiihkeää. Julkisuudessa on esitetty jo lähes kaikkien maaseudun elinmahdollisuuksien lopettamista ilmastoperustein. Lihaa ei saisi kasvattaa Säkylässä, koska Sao Paolossa lihakarjankasvatus aiheuttaa metsäkatoa ja metaanipäästöjä. Puita ei saisi kaataa, koska niihin on sitoutunut hiiltä. Peltoja ei saa raivata, koska niiden vuoksi pitää kaataa puita. Autoilla ei saa, koska se tuottaa päästöjä. Kaivoksia ei saa perustaa, koska ympäristö kärsii. Metsäteollisuus ei saa investoida, koska se lisää puun käyttöä.

Valeuutiset ilmastosta julkisen sanan neuvostoon

"Maapallolla ei ole koskaan ollut näin kuumaa Ilmastotieteilijöiden mukaan tästä heinäkuusta tulee kuumin kuukausi koko maapallon historiassa, kertoo Guardian-lehti" "Yhdeksän kymmenestä kuumimmasta vuodesta maapallolla ovat olleet vuoden 2000 jälkeen, kertoo Yhdysvaltain ilmastoviranomainen." Kohtuu paksuja väitteitä. Ei tarvitse tarkastella kuin viimeistä 10 000 vuotta kun löytyy selvästi nykyistä lämpimämpiä jaksoja. Tästä kyllä hyvin huomaa että mikä osapuoli levittää näitä epätotuuksia.

Töölönlahden ankeaan puistoon löytyy yllättävän helppo ratkaisu

Istuttakaa hyvä ihmiset puita! Jos jokainen Helsinkiläinen ostaa ja istuttaa Töölönlahden puistoon yhden taimen se tarkoittaa silloin ainakin yli 600 000 utta ilmastoa suojelevaa utta puuta. Älkääkä odottako ketarat suorina että joku tkee sen puolestanne vaan tomikaa hyvät helsinkiläiset itse ja hyvänen aika tehkää jotain älkääkä vain valittako Töölönlahden puiston ankeaa nurmikenttää.

Sään ääri-ilmiöt, osa II: Pakkasta, kylmää ja jäätä

Edellisessä blogissani oli vanhojen lehtien kertomana historiaa maapallon helteistä ja kuumista ajoista, linkki. Syitä niille historian helteille ei ole juuri missään kerrottu tai arveltu. Luultavasti CO2 ei ainakaan aiheuttanut noitä kuumia aikoja, eikä se aiheuta tuleviakaan kuumia aikoja, koska sen teho on 82 -prosenttisesti käytetty 400 ppm pitoisuuksilla, kuva 1.

Sään ääri-ilmiöt, osa I: helle, rakeet, myrskyt

Parhaillaan puhutaan helteistä ja muista kesäisistä sään ilmiöistä. Kuten me kaikki tiedämme, maapallon ilmasto vaihtelee luonnostaan eripituisissa sykleissä ja siinä esiintyy ns. sään ääri-ilmiöitä. Niitä on iät ja ajat esiintynyt, vaikka virallinen ilmatiede, meteorologit ja media luovat meille kaiken aikaa sellaista mielikuvaa, että ennen vanhaan ilmasto on ollut stabiili ja säät sen myötä tavanomaisia tai jollakin tavalla normaaleja. Sitähän ne eivät ikinä ole olleet, eivätkä ikinä tule olemaankaan.

Mitä tehdä ilmastohysterialle?

Euroopassa levitettävän ilmastohysterian huimimpia tuloksia on saksalaisten mielenosoittajien vaatimus valtakunnallisen hätätilan julistamisesta ilmaston muutoksen torjumiseksi.

Tuollaisten vaatimusten esittäjiltä pitäisi kysyä, mitä  käytännön toimenpiteitä ensiksi ja kiireiten tarvittaisiin. Tähän mennessä yhteiskunnallisissa hätätiloissa on turvauduttu esimerkiksi seuraavanlaisiin toimenpiteisiin:

Ilmastohysteriamuuri rakoilee , vihdoinkin

Hyviä uutisia : Kokoomuksen uusimmassa Nykypäivä lehdessä on asiallinen juttu Ilmastopaniikki-kirjan kirjoittaneesta  Matti Virtasesta otsikolla :

" Miellyttävä epätotuus , Tyynenmeren saaret eivät uppoa eikä Lapin ilmasto ole lämmennyt vaan jäähtynyt. Ilmastonmuutoksen nimissä levitetään runsaasti väärää tietoa, kirjoittaa Matti Virtanen. "

Apua ilmastohysteriaan

https://www.youtube.com/watch?v=9p51t2MHcms

 

Aivan kuten videon tekijä pyytää, voisiko joku ilmastoekspertti( alarmisti)  tämän selittää ?

Vasemmiston pahin pelko: Markkinatalous pelastaa maailman

Kerta toisensa jälkeen liian monen vasemmistovaikuttajan ympäristöhuolet tuntuvat paljastuvan peitetarinaksi degrowth-ideologialle ja kaiken sortin kommaroinnille. Viimeisin demonstraatio tuli Ville Ranta'lta ja Veronika Honkasalo'lta, kritisoidessaan Antero Vartian ideoimaa Compensate-nimistä päästöhyvitysjärjestelmää.

Tarvitsemme tietoa

Ilmastonmuutoksesta ja sen ratkaisemisesta on keskusteltu paljon viime vuosina. Aihe herättää käsittämättömän paljon ristiriitaa, kun ajattelee miten yksimielisiä ilmastonmuutoksen syystä ollaan. Jokainen keskustelija maasta ja mantereesta riippumatta tunnustaa fossilisten raaka-aineiden käytön olevan ilmiön takana.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä